Berkeley Investment Fund 1
Herontwikkeling Kijkduin Bad:
Aantrekkelijke propositie voor investeerders

Berkeley Corporate Finance

Over Berkeley

Berkeley Investment Fund 1 B.V. het eerste Fonds van de nieuwe, onafhankelijke private equity onderneming, die geleid wordt door de Fondsmanager Berkeley B.V. Het Fonds is opgericht om een private equity investering te realiseren in Kijkduin 1 B.V. die de herontwikkeling van Kijkduin Bad zal uitvoeren. Kijkduin 1 B.V. heeft tweeaandeelhouders, te weten het Fonds en De Kijkduinse Ontwikkelingsmaatschappij B.V. De eigenaar van de grondpositie is De Kijkduinse Herontwikkelingsmaatschappij B.V. Het Fonds wordt geleid door Berkeley B.V., een onafhankelijke partij die emotie omzet in daadkracht. Het takenpakket dat Berkeley aanbiedt bestaat uit: participaties, reorganisaties, (management) consulting, hands-on aanpak bij start-ups en begeleiding bij fusies & overnames. Bij Berkeley is uitgebreide kennis aanwezig van de lokale en internationale fusie- en overnamewereld. Berkeley beschikt over een uitgebreid netwerk van professionele (private equity) en corporate investeerders. Het team benut haar netwerk om een zo optimaal resultaat te behalen. Berkeley is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

De mensen achter Berkeley B.V.

Berkeley is een jonge investeringsmaatschappij met belangen in diverse ondernemingen. Het dagelijks bestuur van Berkeley B.V. (“Berkeley”) wordt gevormd door de heren Flaton en De Hoogh. Beiden beschikken over ruime ervaring op het gebied van fusies en overnames en participaties.

De heer Flaton is sinds 2005 actief in private equity en venture capital en is als oprichter en ondernemer betrokken geweest bij een aantal succesvolle ondernemingen zoals Source Automation dat hij middels een succesvolle IPO in 2010 naar de beurs heeft gebracht.

De heer De Hoogh is bedrijfseconoom en Register Accountant en heeft zich de afgelopen 17 jaar gespecialiseerd in fusie en overnames. Uit dien hoofde heeft hij bij een groot aantal internationale fusies en overnames als financieel adviseur opgetreden. De heer De Hoogh was voorafgaand aan Berkeley als partner verbonden aan KPMG Transaction Services en meer recent Managing Director van Alvarez & Marsal Benelux. Naast financieel expert is de heer De Hoogh investeerder in Berkeley.

Over FRED Developers B.V.

FRED Developers B.V. (‘FRED’) is een onafhankelijke projectontwikkelaar die zijn oorsprong heeft bij vastgoedonderneming Fortress. De professionals die bij FRED werken hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring in de vastgoedwereld en hebben vele zowel grootschalige als kleinschalige (her)ontwikkelingen geïnitieerd en begeleid. Fortress heeft in 2008 het vastgoed in Kijkduin van Metterwoon gekocht om op termijn een belangrijke rol te kunnen spelen bij de herontwikkeling van het winkelcentrum en het omliggende gebied. Fortress heeft dit vastgoed ondergebracht in de entiteit onder de naam De Kijkduinse Herontwikkelingsmaatschappij B.V. Vanuit bewoners, ondernemers en de gemeente bestaat al heel lang de wens om de populaire familiebadplaats die jaarlijks 3,6 miljoen bezoekers trekt nieuw leven in te blazen. De woningmarkt is aan het herstellen en er is grote behoefte aan woningen en commercieel vastgoed (winkels, horeca en parkeerplekken) op plaatsen als Kijkduin. FRED speelt hierop in. Ontwikkelaars met de competenties en ervaringen die aansluiten bij deze zeldzame ontwikkelkans zijn bij elkaar gebracht in de ontwikkelaar FRED. Kijkduin Bad is de laatste Nederlandse badplaats waar grootschalige herontwikkeling mogelijk is. Bovendien is het de eerste badplaats die over de hele breedte door één hand wordt aangepakt. Een unieke kans.

Fondsmanager, Ontwikkelaar en Adviseurs

Fonds
Berkeley Investment Fund 1 B.V.
Leuvensestraat 85
2587 GD Den Haag

Fondsmanager

Berkeley B.V.
Leuvensestraat 85
2587 GD Den Haag

Ontwikkelaar

FRED Developers B.V.
Pilotenstraat 39A
1059 CH Amsterdam

Juridisch adviseur

Haagstate Advocaten N.V.
Nieuwe Parklaan 25
2597 LA Den Haag

Notaris

Caminada Notarissen
Haagweg 175
2281 AJ Rijswijk

Bank

ABN AMRO
Kneuterdijk 8
2514 EN Den Haag

Accountant

Sprangers Van den Ende
Prinsessegracht 33
2514 AP Den Haag

Belastingadviseur

Taxand Nederland
Piet Heinkade 133
1019 GM Amsterdam

Communicatieadviseur

Sparrow & Partners Communications
Surinamestraat 23
2585 GG Den Haag